perjantai 6. marraskuuta 2015

Terveelliset porkkanamuffinit (sokeriton, gluteeniton, maidoton)




Mä valmistaudun täällä mun ihanan siskoni Jennin saapumiseen! Ei enää montaa tuntia jäljellä, kunnes onkin aika lähteä perhettä vastaan Central Stationille :) Eilen illalla oli ylimääräistä aikaa ja jääkaappikin epätavallisen hyvin varustettu, joten päätin ottaa leivontakirjan esiin ja tsekkailla, mitä lähtisi kotoa löytyvistä aineksista syntymään.

Löysin vähän yli kuukausi sitten yliopiston kirjakaupasta alennuksesta kiinnostavan leivontaopuksen: Ulrika Hofferin Smarta sötsaker - utan socker, gluten och mjölk. Kirjassa on kaikenlaisia leipomuksia ihanien kuvien kera, ja kaikki reseptit ovat sokerittomia, gluteenittomia ja maidottomia. Tosi kivoja reseptejä löytyy, ja aika yksinkertaisista aineksistakin vieläpä! Luulen, että Jenni taitaa selailla kirjan läpi heti tänne päästyään :D





Eilen illalla pyöräytin siis muutamat porkkanamuffinit. Oikeastaan ohje oli bataattimuffinien resepti, mutta harmiksi mun jääkaapissa odotellut bataatti piti sisällään kinder-yllätyksen… Sovelsin siis hiukan ja vaihdoin bataatin porkkanaan! Hyvin toimi sekin mun mielestä :) Olen tehnyt kyllä myös bataattiversion ja mun makuun se saattoi olla vielä pikkaisen parempi. Kumpikin kokeilemisen arvoisia, porkkana/bataattiraaste pitää muffarit sopivan kosteina!

Mä tein puolikkaan annoksen kirjan ohjeesta ja siitä tuli 4 keskikoista muffinia. Koko taikinasta tulee siis ainakin mun vuoilla 8 kappaletta. Kirjoittelen tähän nyt mun eilisen version Hofferin reseptistä.



Porkkanamuffinit (sokeriton, gluteeniton, maidoton), 4 kpl keskikokoisia

1,5 dl mantelijauhoa
3 pientä porkkanaa raastettuna
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
¼ tl leivinjauhetta
1 kypsä banaani
2 kananmunaa

Päälle:
peanut butteria
rusinoita


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää joukkoon muussattu banaani ja kaikki loput ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Voit testata kypsyyttä hammastikulla tai haarukalla.

Halutessasi kuorruta jäähtyneet muffinit kerroksella peanut butteria. Koristeeksi sopivat esimerkiksi rusinat tai mulperimarjat.





Nauti hyvässä seurassa (esim. siskon kanssa :D) hyvän kahvin kera! Mä otin jo pienen varaslähdön ja söin yhden tänään iltapäiväkahvin kera. Muffari ja Nespresso ne yhteen soppii :D

Makoisaa viikonloppua!

- Hanna



1 kommentti: