Mä valmistaudun täällä mun ihanan siskoni Jennin saapumiseen!
Ei enää montaa tuntia jäljellä, kunnes onkin aika lähteä perhettä vastaan
Central Stationille :) Eilen illalla oli ylimääräistä aikaa ja jääkaappikin
epätavallisen hyvin varustettu, joten päätin ottaa leivontakirjan esiin ja
tsekkailla, mitä lähtisi kotoa löytyvistä aineksista syntymään.
Löysin vähän yli kuukausi sitten yliopiston kirjakaupasta
alennuksesta kiinnostavan leivontaopuksen: Ulrika Hofferin Smarta sötsaker - utan socker, gluten och mjölk. Kirjassa on
kaikenlaisia leipomuksia ihanien kuvien kera, ja kaikki reseptit ovat
sokerittomia, gluteenittomia ja maidottomia. Tosi kivoja reseptejä löytyy, ja
aika yksinkertaisista aineksistakin vieläpä! Luulen, että Jenni taitaa
selailla kirjan läpi heti tänne päästyään :D
Eilen illalla pyöräytin siis muutamat porkkanamuffinit.
Oikeastaan ohje oli bataattimuffinien resepti, mutta harmiksi mun jääkaapissa
odotellut bataatti piti sisällään kinder-yllätyksen… Sovelsin siis hiukan ja
vaihdoin bataatin porkkanaan! Hyvin toimi sekin mun mielestä :) Olen tehnyt
kyllä myös bataattiversion ja mun makuun se saattoi olla vielä pikkaisen
parempi. Kumpikin kokeilemisen arvoisia, porkkana/bataattiraaste pitää muffarit
sopivan kosteina!
Mä tein puolikkaan annoksen kirjan ohjeesta ja siitä tuli 4
keskikoista muffinia. Koko taikinasta tulee siis ainakin mun vuoilla 8
kappaletta. Kirjoittelen tähän nyt mun eilisen version Hofferin reseptistä.
Porkkanamuffinit (sokeriton, gluteeniton, maidoton), 4 kpl
keskikokoisia
1,5 dl mantelijauhoa
3 pientä porkkanaa raastettuna
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
¼ tl leivinjauhetta
1 kypsä banaani
2 kananmunaa
Päälle:
peanut butteria
rusinoita
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää joukkoon muussattu
banaani ja kaikki loput ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskiosassa 15–20
minuuttia. Voit testata kypsyyttä hammastikulla tai haarukalla.
Halutessasi kuorruta jäähtyneet muffinit kerroksella peanut
butteria. Koristeeksi sopivat esimerkiksi rusinat tai mulperimarjat.
Nauti hyvässä seurassa (esim. siskon kanssa :D) hyvän kahvin
kera! Mä otin jo pienen varaslähdön ja söin yhden tänään iltapäiväkahvin kera.
Muffari ja Nespresso ne yhteen soppii :D
Makoisaa viikonloppua!
- Hanna
Näyttää herkulliselta! :)
VastaaPoista